Umami i medierne

Sådan smager du til. Umami. Den lækre smag (Michael Schneider) Hjertenyt, September 2013, s. 36-37.

Umami – et redskab til den sunde velsmag (Lise B. F. Jensen) Scandinavian Food & Drink, Nr.6, oktober 2012, s.50-52.

Gåden om umami-velsmag er løst. videnskab.dk, 31. juli, 2012.

Velsmagens hemmelighed afsløret. P1 Morgen, 10. juli, 2012.

Velsmagens hemmelighed afsløret. videnskab.dk, 7. juli, 2012.

Derfor smager makrel i tomat godt. Fyens Stiftstidende, 7. juli, 2012.

Gastrofysik – ny videnskab om mad. DR P1 Videnskabens Verden, 9. oktober, 2012. Hør udsendelsen

Velsmagende mad spændt for sundhedsvognen (Astrid Schou) JyllandsPosten, Newton, 6. maj, 2012, s. 5.

Videnskab rykker ind i køkkenet (Astrid Schou) JyllandsPosten, Newton, 6. maj, 2012, s. 4.

Anmeldelse i TV2/FYN: Bøger uden afbrydelser. 13. april, 2012. Hør udsendelsen.

Dansk tang er fuld af umami (Michael Schneider) www.videnskab.dk

Flavour and the New Nordic Cuisine. London Gastronomy Seminars, 28. marts, 2012. Video. Slides.

Seaweeds. The new frontier in bartending (Ian Cameron) CLASS Magazine, 24 april, 2012.

Auf den Geschmack gekommen (Harro Albrecht). Die Ziet, 23. februar, 2012.

Uhmmmami. Jagten på den gode smag (Connie Mikkelsen) Mad & Bolig 1, 2012, s. 90-95.

Umami – den femte smag (anmeldelse ved Jens O. P. Pedersen) Aktuel Naturvidenskab 6, december 2011, s. 44.

Umami. den 5. smag – uhmmmmm! Magasin Gastronomie 1, August 2001, s. 70.

Umami. Smag & Behag, August 2011, s. 8.

5 Stjerner Den femte smag (anmeldelse ved Søren Frank) Berlingske Tidende, 4. Sektion, 4. december 2011, s.27-28.

Den femte smag (Kristian Ditlev Jensen) Ud & Se, december 2011, s. 60. Læs artiklen.

5 Hjerter Kokken, kemikeren og den gode smag (anmeldelse ved Kjeld Koplev) Politiken, s. 16. Læs anmeldelsen.

Velsmag – hvad er det? Vinbladet oktober/november 2011, s. 26.

Umami. En slags væg til væg smagsoplevelse. Biofag, Nr. 3, august 2011, s.16-17.

Umami. Gourmetaben og den femte smag. www.kantinen.dk, nr. 9, 2011, s. 20.

Umami – Gourmetaben og den femte smag. Fit Living, 16.6.2011.

Den femte smag. Sundhed 6, s. 34, 2011.

Den gode smag. Umami. Where2Go, august 2011.

En videnskabelig kogebog. FOA.dk, 2011.

Umami: Videnskaben om velsmagen. Kvindeguiden, 2011. Læs anmeldelsen.

Umami. Smag & Behag, 01.08.2011.

Umami – en bog om den femte smag (Th. Pedersen) Dansk Kemi 92(9), s.31, 2011.

Klog på smag. Samvirke, juli 2011, s. 36.

En anderledes madbog (Jannik Lunn), Bogmarkedet, 15. juni, 2011, s. 22-23.

Hvordan smager velsmag? ArnoldBusck, 03.2011, s. 36.

Umami. Gourmetaben og den femte smag, Fiskehandleren, 2. juni, 2011, s. 15.

Vejen til ENDNU mere smag, Mad & Venner 71, 2011, s. 14.

Madredaktørens favoritter. Alt For Damerne, 5. maj, 2011, s. 155.

Den femte smag, Fødevaremagasinet, nr. 5, maj, 2011, s. 20.

Velsmag og umami i dit eget køkken (K. Klinken) Information, Moderne Tider, 21.-22. maj, 2011, s. 18.

Uhm…Umami. Den femte smag, Fyens Stiftstidende, Fritid, 7. maj, 2011, s.1, 10-12

Umami – den femte smag, JyllandsPosten, Puls, 6. maj, 2011, s.2

Umami, Fyens Stiftstidende, 5. maj, 2011, s.2

Sådan bliver din mad velsmagende, TV2 Nyhederne, 4. maj, 2011, kl. 22.00
Guide til den femte smag (TV2 Nyhederne)

Hvorfor siger vi uhmmmm… (Klavs Styrbæk) P4 Fyn, 4. maj, 2011, kl. 10.09

Umami (Klavs Styrbæk) P1 Morgen, 30. april, 2011

Gå direkte efter velsmagen, Politiken, MAD, 24. april, 2011, s. 12.

Umami (Ole G. Mouritsen) Formiddag på 4′eren, 19. april, 2011, kl. 11.15

Umami- den femte smag (O. G. Mouritsen) P1 Danskernes Akademi, 7. april 2011, kl. 22.03


  • Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04165-3 (2011)
    Pris: 299,95 kr, inkl. moms
    256 sider, indbundet

    Bogen udkommer 4. maj 2011