Parmesankiks med søl

Parmesankiks med Søl

15 g søl
125 g mel
80 g fintrevet Parmigiano Reggiano
100 g smør

15 g gærflager (‘nutritional yeast’)
20 g sukker
5 g salt
1 knivspids cayennepeber


  1. Hak sølen fint.
  2. Rør gærflager, cayennepeber, sukker og salt med melet, ælt det kolde smør i sammen med fintrevet parmesan og søl.
  3. Rul dejen til en stang, afkøl den, og skær den i ½ cm tykke skiver.
  4. Bag kiksene lysebrune i en ovn ved 170⁰ ca. 7-8 min.

  • Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04165-3 (2011)
    Pris: 299,95 kr, inkl. moms
    256 sider, indbundet

    Bogen udkommer 4. maj 2011