Opskrifter

Nedenstående opskrifter på retter med meget umami findes i bogen Umami. Gourmetaben og den femte smag (O. G. Mouritsen og Klavs Styrbæk) Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, København, 2011. Udvalgte opskrifter kan downloades fra denne side.

  • Dashi på kartoffelvand og røgede rejehoveder
  • Dashi på jus af tomat, kartoffelvand og røgede rejehoveder
  • Gratineret havtaskelever med krabbe og urter
  • Strandkrabbesuppe
  • Clam bake i gryde
  • Patina de pisciculis
  • Garum
  • Lyn-garum
  • Røget lyn-garum
  • Gammeldags fynsk surdejsrugbrød
  • Grillet shojin kabayaki: lotusrod som stegt ål
  • Dybtstegte auberginer med miso
  • Bagt havtaskelever med hindbær og peanuts
  • Langtidsbagt tomat- og urtesauce
  • Parmesankiks
  • Parmesankiks med søl


  • Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04165-3 (2011)
    Pris: 299,95 kr, inkl. moms
    256 sider, indbundet

    Bogen udkommer 4. maj 2011