mad+medier prisen 2013

Ole G. Mouritsen vandt mad+medier prisen 2013 i kategorien ‘akademisk madformidling’, bl.a. for bøgerne Sushi, Tang ogUmami.

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Gourmand World Cookbook Awards 2011

Umami er udpeget som dansk vinder i kategorien: Best Cookbook for Professionals 2011

 

 

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami på Bestsellerlisten

Umami. Gourmetaben og den femte smag på Bestsellerlisten over faglitteratur Uge 18 og Uge 19, 2011

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Reception ved bogudgivelsen

Billeder fra receptionen den 4. maj, 2011, på Restaurant Kvægtorvet i Odense i anledning af udgivelsen af Umami. Gourmetaben og den femte smag.


Udvalg af råvarer og små retter med meget umami.


Retter med meget umami.



Klavs Styrbæk



Ole G. Mouritsen


Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami i TV2 Nyhederne

Hvis man står ved komfuret og ikke kan få sovsen til at smage helt perfekt, så er det nok den 5. grundsmag, man mangler.
Lyt til udsendelsen.

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami-menu på Kvægtorvet

I forbindelse med udgivelsen af den nye bog om Umami serverer Restaurant Kvægtorvet i Odense en særlig menu med fokus på umami og forsøge at anskueliggøre, hvad begrebet betyder i køkkenet og for oplevelsen på tallerkenen. Se menuen her.
Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami på P1 Morgen

Umami (Klavs Styrbæk) P1 Morgen, 30. april, 2011

Smagen af umami
Én plus én er normalt to. Men det kan også være otte. I hvert fald når det drejer sig om mad og om den femte grundsmag umami. Umami er smagen af noget i retning af fyldighed, kødagtig velsmag. I kombination med andre smage kan umami forstærke den samlede smagsoplevelse med en faktor otte.

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami på P4

Umami. Formiddag på 4′eren. Tirsdag den 19. april, 2011, kl. 11.15

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

Umami på P1 Danskernes Akademi

Tang – umami- den femte smag (O. G. Mouritsen) P1 Danskernes Akademi, 7. april 2011, kl. 22.03

Udgivet iUncategorized | Der er lukket for kommentarer

  • Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04165-3 (2011)
    Pris: 299,95 kr, inkl. moms
    256 sider, indbundet

    Bogen udkommer 4. maj 2011