Forfatterne

Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i biofysik ved Syddansk Universitet i Odense. Han er valgt medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og Det Danske Gastronomiske Akademi samt leder af MEMPHYS Danmarks Grundforskningsfonds Center for Biomembranfysik. Hans forskning omhandler grundvidenskabelige emner såvel som anvendelser inden for bioteknologi og biomedicin. Han har modtaget en række priser for sin forskning, senest Forskningskommunikationsprisen (2007), Royal Society of Chemistry Bourke Award (2008) og European Lipid Science Award (2011). I fritiden er han interesseret i videnskaben bag madlavning. Han har bl.a. udgivet Tang. Grøntsager fra havet (2009) og Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed (2009).

Klavs Styrbæk har gennem mere end tyve år drevet Restaurant Kvægtorvet i Odense. I 2008 tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for kogekunst. Han har ved en kombination af konsistent gedigent og kreativt håndværk, krydret med nysgerrighedsdrevet begejstring, skabt en restaurant, hvor madoplevelsen og kvaliteten altid er i top. Med særlig sans for at skaffe unikke lokale råvarer af høj kvalitet, ofte med en gennem årene fast tradition for sæsonbestemte retter, har han stedse formået at holde kursen fast og samtidig lade sin idealisme og begejstring skabe åbning for en fornyelse, der er præget af stor sikkerhed med hensyn til kvalitet. Den delikate balance mellem tradition og fornyelse kommer frem i hans internationalt prisbelønnede kogebog Mormors Mad (2006), hvor retter, som vi snart har glemt, bringes frem i erindringen og gennemlyses af glæden ved maden.

Jonas Drotner Mouritsen er designer og arbejder i sit firma Chromascope med grafisk design, animation og filmproduktion. Han har designet flere bøger, bl.a. Tang. Grøntsager fra havet (2009) og Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed (2009), som begge var nomineret til Gourmand World Cookbook Awards 2010.


  • Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04165-3 (2011)
    Pris: 299,95 kr, inkl. moms
    256 sider, indbundet

    Bogen udkommer 4. maj 2011